Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag (Digitaal)

Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag is onderdeel van Jongerenwerk De Ronde Venen. Normaal gesproken wordt er in de bibliotheek in Mijdrecht en bij De Trekvogel (karekiet 49) huiswerkbegeleiding gegeven op afspraak door stagiaires en vrijwilligers. Door de coronacrisis wordt nu online huiswerkbegeleiding aangeboden. Het doel van Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag is tweeledig. Naast het verbeteren van schoolresultaten en daarmee het vergroten van de toekomstkansen is het voor het Jongerenwerk ook een manier om voortdurend met de jongere in contact te staan en zo problemen snel te signaleren. De huiswerkbegeleiding is voornamelijk voor leerlingen van groep 6, 7 & 8. Er wordt nauw samengewerkt met de basisscholen. Er zijn nu ook plannen om de doelgroep verder uit te breiden.

Daarnaast is het project in de race voor de Wij Inholland Award 2020! Hiermee kan 2000 euro gewonnen worden waarmee doorontwikkeling kan plaatsvinden. Hierdoor zouden nog meer kinderen/jongeren (met voornamelijk een migratieachtergrond) de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Ga voor meer informatie over het project en het stemmen op De Inhaalslag naar www.wijinholland.nl

Vind je het leuk om huiswerkbegeleider te worden? reageer dan op deze oproep! Dan wordt er contact met je opgenomen en vindt er een telefonisch startgesprek plaats. Hierna kan een passende match gemaakt worden.

Geplaatst door: Christiaan

Terug

Reageren?

Wil je reageren op deze oproep? Klik dan op 'Reageer' om de verbinding te maken.